Splošni pogoji

Spletna stran družbe Mare Optimum d.o.o., Sokolska ulica 46, 2000 Maribor, je namenjena izključno informiranju zainteresiranih posameznikov in podjetij, uporabnikov, ter predstavitvi produkta družbe Mare Optimum d.o.o..

Podatke na spletni strani lahko družba Mare Optimum d.o.o. kadarkoli spremeni. Družba Mare Optimum d.o.o. se trudi podatke na spletni strani redno osveževati in dopolnjevati, vendar dopušča možnost za posamezne tekstualne napake. Prav tako obstoji možnost posega tretjih oseb v integriteto spletne strani. Zato družba Mare Optimum d.o.o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost in celovitost vsebin na spletni strani. Družba prav tako ni dolžna brisati zastarelih objav. Družba Mare Optimum d.o.o. lahko kadarkoli vsebino spletne strani spremeni in preoblikuje, lahko pa spletno stran tudi ugasne.

Spletna stran informira potencialne partnerje družbe Mare Optimum d.o.o. o storitvah in produktih družbe. Nobena objavljena informacija ne predstavlja ponudbe, temveč zgolj dražljivko in vabi zainteresirane, da se povežejo z družbo Mare Optimum d.o.o. za natančnejšo predstavitev produkta.

Družba Mare Optimum d.o.o. v skladu z dobro poslovno prakso in veljavno zakonodajo izvaja varovanje osebnih podatkov. Vsi osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni le za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Družba Mare Optimum d.o.o. z osebnimi podatki upravlja z največjo skrbnostjo, upoštevajoč veljavno zakonodajo. Družba Mare Optimum d.o.o. za varnost osebnih podatkov med drugim skrbi z ustreznimi organizacijskimi ukrepi, postopki dela in naprednimi tehnološkimi rešitvami z namenom čim bolj učinkovite zaščite osebnih podatkov, pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem oziroma pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov.

Družba Mare Optimum d.o.o. bo osebne podatke uporabila za potrebe delovanja storitve, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SLOVENIJA -SPLETNO NAROČANJE
Splošni pogoji Spletne trgovine mare-optimum.si si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino mare-optimum.si upravlja podjetje Mare Optimum d.o.o.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo ali s hitrim nakupom obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.


POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov s klikom na ikono trgovina. Na desni strani zgoraj pod Razvrsti imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka.

Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja levo zgoraj.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ''dodaj v košarico''. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če z miško kliknete na gumb KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in ostali koraki nakupa.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

1. KOŠARICA: Tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Ceno vam v tem primeru sistem posodobi samodejno. Tu se tudi odločite ali želite nadaljevati z nakupom, izprazniti košarico ali iti na blagajno. S klikom na Na blagajno vas sistem preusmeri na drugi korak.

2. PRIJAVA: Če pri nas nakupujete prvič se morate registrirati v nasprotnem primeru pa je potrebna le prijava. Ko navedete vse potrebne podatke kliknite na gumb POŠLJI. Če ste že prijavljeni s svojim profilom vas sistem preusmeri direktno na tretji korak oziroma k načinu plačila in dostave.

3. NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA: Ko ste se registrirali oziroma prijavili vas sistem preusmeri k Načinu plačila in dostavi. V tem koraku bodo navedeni vaši podatki, podatki za dostavo in tip dostave. Pod vašimi podatki je ikona Spremeni naslov, ki jo uporabite v primeru, da želite spremeniti katerega od vaših podatkov. To naredite tako, da kliknete na ikono Nov naslov, vnesete podatke in kliknete na Shrani spremembe. Pod Tipom dostave izbirate med naslednjimi možnostmi: osebni prevzem, pošta Slovenije in GLS, pri čemer imate pod vsako navedeno možnostjo opis dostave in v oklepajih naveden strošek poštnine. Ko izberete tip dostave se vam odpre novo okno Način plačila. V le-tem glede na izbran tip dostave izbirate med nakazilom na TRR, plačilom po povzetju ali plačilom s kreditno kartico.
Kliknete gumb Nadaljuj

4. POVZETEK NAROČILA: Še enkrat preverite podatke plačnika, dostave in količine naročenega blaga. Pod navedenim končnim zneskom boste našli še ikono ''Naročilo z obveznostjo plačila. Seznanjen sem in se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja'' katero s klikom na kvadratek, in posledično kljukico v njem, potrdite.
Kliknite gumb Zaključi naročilo. Če je bil nakup uspešno izveden, vam sistem napiše Naročilo je bilo uspešno oddano in na elektronski naslov prejmete potrdilo o naročilu.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 •  PLAČILO PO POVZETJU

 Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:
za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,
za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1,7% od vrednosti in
za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,36 €.

V primeru plačila po povzetju s plačilno kartico dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava dodatno provizijo v vrednosti 1,00 €.

 • NAKAZILO NA TRR: Naročilo boste plačali preko UPN obrazca.
 • PLAČILO NA RECEPCIJI: Naročilo boste plačali prijaznemu osebju v recepciji Malega mesta ob prevzemu paketa.
 • PLAČILO S PLAČILNO ALI KREDITNO KARTICO: S plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro, Diners club).

CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

Vse posebne/neredne akcije ali marketinške kampanje bodo navedene na spletni trgovini mare-optimum.si

Trenutno aktualne akcije:

 • KUPONI S POPUSTOM IN PROMOCIJSKE KODE

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.


NAROČANJE

 • ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

 • OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

 • HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

 • ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, če kupec želi prejeti vrnjeno plačilo na svoj TRR.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Mare Optimum d.o.o., Sokolska ulica 46 , 2000 Maribor, s pripisom Spletna prodaja.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Kupec blago vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu, da odstopa od pogodbe. Ponudnik skladno s 43d členom Zakona o varstvu potrošnikov vrne celotno kupnino nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

DOSTAVA

Naročeno blago, ki je na zalogi, iz naročil, prejetih na delovni dan do 16. ure, pripravimo in odpremimo v roku 2 delovnih dni, tako da blago načeloma prejmete v 3 delovnih dnevih.

Blago pošiljamo prek podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti ...) podaljša.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino v primeru nakupa, nižjega od 150 €. Strošek dostave ob nakupu do 150 € je 4,00 € in se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 150 € so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije (glej 2. NAČIN PLAČILA). Ta dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu.


Izdelkov ne dostavljamo izven Slovenije.


REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

 • KOLIČINSKA REKLAMACIJA

V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v ro ku 8 dni po prevzemu obvestiti  na elektronski naslov info@mare-optimum.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. V primeru upravičene reklamacije se kupcu nemudoma oziroma najkasneje v 8 dneh po prejetem obvestilu naknadno pošlje izdelek oziroma se vrne sorazmerna kupnina.

 • NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 8 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti trgovino na elektronski naslov info@mare-optimum.si.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina  kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh od prejetega obvestila izdelek zamenja oziroma, če to iz objektivnih razlogov ni možno, vrne kupnino. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost kupca, da napačno blago izroči pismonoši in mu predloži natisnjen reklamacijski obrazec, če tega ni storil že prej.

 • REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti Pošto Slovenije in trgovino na elektronski naslov info@mare-optimum.si.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila se kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh zamenja izdelek oziroma vrne kupnino. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da razlito ali poškodovano blago izroči pismonoši in sodeluje pri zapisu zapisnika o poškodbi blaga.

 • REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE NAPAKE

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova info@mare-optimum.si ali po telefonu in izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.

Izdelek z napako skupaj z reklamacijskih obrazcem vrnite na naslov Mare Optimum d.o.o. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vam vrnili kupnino. Mare-optimum.si si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo če ugotovimo, da je neuporabnost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja.

VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.


INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.


UGODNOSTI ZA ČLANSTVO V NAŠI TRGOVINI

S prijavo oz. registracijo v naši trgovini ste deležni ugodnosti, ki jih ponujamo:

- ob naročilih vam ni potrebno več izpolnjevati polj z vašimi podatki, saj so ti že vpisani,
- brez ponovnega klikanja na izdelke lahko ponovite naročilo,

- če ste prijavljeni na e-novice, boste pravočasno izvedeli o novostih in naši akcijski ponudbi.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Mare Optimum d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


Mare Optimum ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. kzoc–b7sjz.

PODATKI O PODJETJU

Naziv: Mare Optimum d.o.o.
Naslov: Sokolska ulica 46
Pošta in kraj: 2000 Maribor
Davčna številka: SI 41919289
Matična številka: 7183429000
Kontaktni elektronski naslov: info@mare-optimum.si
Kontaktna telefonska številka: +386 41 508 233
Podatki o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco: Podjetje je vpisano v sodni register dne 24.11.2016.